De Sjieke Sjaal

Vandaag mijn eerste zelf geschreven patroon gelanceerd op het web! Een hele mijlpaal al zeg ik het zelf. Ik heb eerder al zelf patronen bedacht, maar deze nog nooit gedeeld met anderen. Mijn doel is om nu wekelijks -als het lukt- patronen en blogs te gaan schrijven.

De Sjieke Sjaal is geboren met een paar bolletjes wol, die ik zag liggen bij De Breiwinkel in Enkhuizen. Ik was op slag verliefd op het garen! Ongelooflijk zacht, ondanks de wol en glitterdraad die erin zit. Prachtige lentekleurtjes, in pasteltinten blauw, roze en geel… Om helemaal heppie van te worden!
Nooit handig natuurlijk, om garen te gaan kopen zonder een idee wat je ervan wilt maken. Gelukkig kwam ik er al snel uit! Er lagen nog maar vijf bolletjes, dus een trui ging niet lukken. Voor een muts is het teveel en voor huisaccessoires toch te glitterig…
Dus tja, dan wordt het weer mijn favoriete haak- en breiwerkje! Een mooie sjaal dus.

Ik wilde een opengewerkt patroon, omdat 5 bolletjes van 50 gram niet voldoende is om een dichte sjaal van te maken die ook nog een beetje lengte heeft. Veel prachtige kantpatroontjes waren niet geschikt voor dit garen, dan komt het patroon simpelweg niet zo mooi uit als ik graag zou willen. Vandaar dat ik een simpele netstructuur bedacht om de sjaal van te haken. Aangezien de sjaal enkel uit lossen en halve vasten bestaat, is het een goed patroon voor de beginner. Je kunt hem zelf aanpassen qua lengte, breedte en dikte van garen.

0126ddb7493930728ff611438bd0a8a3683841505f

Advertenties

2 gedachtes over “De Sjieke Sjaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s