Haak- en breispullenorganizer

En hij is klaar! Het was een grote hoeveelheid IMG_4540 (2)rekenwerk, uithalen en opnieuw doen, maar het is gelukt! De haak- en breispullenorganizer is klaar. Een ideaal middel om vloer- en kastruimte te besparen bij het opbergen van je handwerkgereedschappen. De verschillende vakken zijn geschikt voor het opbergen van breinaalden, haaknaalden, kabels en rond- breinaalden, plus nog een extra vak voor overige spulletjes.

En wat is er nou leuker dan iets haken wat je iedere dag kan zien en gebruiken? Buiten dat, is hij ook nog eens supernuttig! Geen rondslingerende naalden meer, geen kabels meer in knoop en alles is makkelijk terug te vinden, want de organizer is lekker overzichtelijk.

Oh, en het is ook nog superleuk om te maken! In het patroon heb ik behalve aantal steken, toeren etc. ook de afmetingen per onderdeel gegeven. Hierdoor kun je deze organizer ook met dunner garen, zoals acryl of katoen, haken. Het enige wat je hoeft te doen is proeflapjes maken en wat rekenwerk!

In deze organizer zijn een paar van mijn favoriete steken verwerkt. Halve stokjes, reliëf halve stokjes en de granietsteek (ook wel bekend als de weefsteek). De breinaalden in de onder- en bovenkant dienen ter versteviging van de organizer, maar staan ook nog eens hartstikke leuk!

Ben jij ook van plan om deze of iets soortgelijks te gaan maken? Laat het me weten, vind ik leuk!
Het gratis patroon kun je vinden onder het kopje ‘haakpatronen’ op mijn site, of via deze link.

Jorien

Advertenties

9 gedachtes over “Haak- en breispullenorganizer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s