Toch nog even wat anders

Afgelopen maand ben ik bijna alleen maar bezig geweest met het haken van lapjes voor de lappendekensclub. Sinds een paar dagen kan ik niet meer de zin verzamelen om nog meer lapjes te gaan haken. Ik heb dus toch echt wel afwisseling nodig!

Zo heb ik mijn tunisch haakwerk maar weer opgepakt en inmiddels is één zijde van de kussenhoes bijna klaar! Het werken met 9 bolletjes is vrij onhandig, waardoor het niet supersnel gaat. Ook kan ik alleen aan tafel of aan mijn bureau eraan werken, aangezien anders alle draadjes in de knoop raken. Gelukkig maak ik twee zijden van een kussenhoes, dus ik knoop de losse eindjes stevig aan elkaar. Dan hoef ik niets weg te werken. Het gratis patroon komt van Deligny Creations. Ik haak met een knookingnaald 5mm van Addi met een kabel van 80 cm. Een knookingnaald is een haaknaald waar een kabeltje aan kan worden geschroefd (gewoon een tunische naald dus), alleen kun je hier ook mee ‘knooken’ (breien met een haaknaald). Het garen wat ik gebruik is Drops Nepal.

Aangezien ik mij direct wil verdiepen in de technieken van tunisch haken, heb ik nog een boekje besteld bij bol.com. Het is Engelstalig, maar er staan duidelijke foto’s en schema’s in. Ook zijn de termen eenvoudig te vertalen met een beetje hulp van het internet. Een fantastisch boekje met een grote verzameling van tunische haaksteken, weer een mooie inspiratiebron dus!

IMG_0082.JPG

Voor mijn vakantie zo’n 6 weken geleden, had ik mijzelf getrakteerd op wat ‘leesvoer’. En dat was het nieuwe boek ‘Alles is haken’ van Saskia Laan. Ik ben nu begonnen aan een tweede project uit dit boek, de colsjaal met kabels en nopjes. Ik haak hem op haaknaalden 7 en 8mm, met het garen Julia van de Zeeman. Ik had nog vier bollen over van dit garen en deze gaan helemaal op. Ben ik toch nog lekker aan het opruimen en destashen zo;) En ik heb er nog een mooie sjaal bij straks, want sjaals heb ik nooit genoeg!

Liefs, Jorien

4 gedachtes over “Toch nog even wat anders

Plaats een reactie