Doei Oktober, Hallo november!

Mijn voornemen om aan niet te veel projecten tegelijkertijd te werken, is jammerlijk mislukt! Ik kan het toch niet laten om aan iets nieuws te beginnen als ik enthousiast wordt van een patroon of een wolletje! Hieronder daarom een overzicht van waar ik afgelopen maand aan heb gewerkt en waar ik komende maand nog (verder) aan ga werken.IMG_0228.JPG

Gelukkig heb ik afgelopen maand wel iets afgemaakt:) En dat is Lotje! Je kent dit hondje misschien wel uit ‘Jan, Jans en de kinderen’. Dus de Jeweetwel-kater heeft nu gezelschap. Deze knuffeltjes zijn gemaakt met een haakpakketje, waarmee je de Leprastichting steunt. Dubbel zoveel plezier dus om te haken! Al waren die pootjes van Lotje wel een verschrikking…

img_0224Naast dat ik dit knuffeltje eindelijk had afgemaakt (hij lag nog lange tijd in onderdelen in een tasje), ben ik weer met frisse zin begonnen met het breien van sokken. De eerste poging met sokkenpaar 2 ging niet zo goed, de sok werd veel te klein! Dus die heb ik weer uitgehaald en nu ben ik begonnen met het breien van sokken van teen tot boord, met hulp van het het gelijknamige boekje ‘Sokken van Teen tot Boord’. En ik moet zeggen, hij past en wordt echt supermooi al mag ik dat zelf zeggen! Sok 1 is bijna klaar, dus straks kan ik starten met sok 2. Wanneer dit paar klaar is, wil ik gaan proberen om twee sokken tegelijkertijd te breien. Het garen is van Opal en de naald is HiyaHiya Sharp 2,5mm.

Het tweede ‘Work in Progress’ is mijn zigzagdeken.IMG_0200.JPG Dit dekentje haak ik als bankplaid, om lekker onder weg te kruipen als het koud weer is. En nu al krijg ik het lekker warm als ik hieronder zit te haken! Ik haak het dekentje met de grijswitte Rachel van Zeeman, op haaknaald 7. Ik haak een zilveren glitterdraadje van Bergere de France mee, zodat het dekentje wat levendiger wordt. En glitters zijn gewoon hartstikke leuk:) Het is een eenvoudig patroon en het garen haakt heerlijk weg. Uiteindelijk moet het dekentje ca. 1,25 bij 1,50 meter worden.

IMG_0230.JPGHet derde project ligt al lange tijd stil en dat is mijn Trees. Ik vind hem erg smal worden achteraf, dus om het een warme sjaal te maken moet het flink wat lengte krijgen! Dan kan ik hem lekker veel om mijn nek wikkelen. Ik ben van plan om Trees weer op te gaan pakken wanneer de WinterTreeskal van Puk Vossen begint. Hopelijk motiveert dit mij om Trees weer wat meer aandacht te geven.

IMG_0202.JPG

Het vierde project is de gehaakte vlaggenslinger uit het boek ‘Alles is haken’ van Saskia Laan. Ik heb de vlaggetjes klaar, nu nog de halve maantjes en het lint. In heerlijke zoete snoepkleurtjes, dus het wordt een vrolijke versiering voor verjaardagen! Ik haak de vlaggetjes met Rico Essentials Cotton, een prachtig mooi gemerceriseerd katoengaren. Het garen splijt wel snel, dus ik raad het alleen ervaren haaksterren aan.

Mijn doelen voor de maand november zijn om het tweede paar sokken te voltooien, de zigzagdeken af te maken en in gebruik te nemen en om de vlaggetjeslijn af te maken. Ik hoop dat ik dit ga redden, want eind deze maand ben ik jarig en er staan materialen voor nieuwe projecten op mijn verlanglijstje…:)

Advertenties

10 gedachtes over “Doei Oktober, Hallo november!

  1. Linda zegt:

    Je hebt ongeveer hetzelfde als ik. Dan zie ik weer een leuk garen en dan weet ik al weer wat leukst om er mee te gaan maken. Ondertussen heb ik ladingen garen liggen die nog verwerkt moeten worden. Sokken brei ik ook en ook van teen tot boord. Dan kun je je bolletje helemaal opmaken en dus ook kousen breien. Ik vind dat “houtje” waarin je ze presenteert leuk. Zelf gemaakt of gekocht?

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s