Eindelijk weer een update!

Poeh hee, afgelopen maanden waren werkelijk waar veel te druk! Door het werk, de vele verjaardagen en de huizenzoektocht (we hebben een huis gevonden!) heb ik weinig tijd en zin gehad om te handwerken. Daarnaast ook totaal geen idee waarover ik wilde schrijven, ik had even last van een ‘handwerk- en blogblock’. Maar dat is nu voorbij, ik heb weer wat rust en ruimte in mijn hoofd en dan vloeien de ideeën weer rijkelijk.

In mijn laatste post Doei Oktober, Hallo november! heb ik img_0268wat projecten laten zien die ik in november wilde afronden. Daarvan is er maar één af. En dat zijn de sokken. Dit paar vloog echt van mijn naalden af. Met een ronde teen en jojohiel is de pasvorm voor mij perfect. De boord heb ik wel twee keer opnieuw moeten doen, omdat de afhechting aldoor niet rekbaar genoeg was. Dan kreeg ik de sokken niet meer over mijn hiel aan. Uiteindelijk heb ik afgekant met naald 6mm, dit gaf genoeg ruimte om de sokken aan te trekken. Ik heb ze al meerdere malen gedragen, en ze zitten heerlijk!

img_0305Paar 3 is inmiddels al onderweg. Ditmaal in een effen kleur, maar met een patroontje. De welbekende ouderwetse Hollandse ‘koffieboon’, uit het boekje ‘Sokken brei je zo!’. Inmiddels wordt ik al beter in het lezen van breipatronen, dus is het niet moeilijk voor mij om dit patroon van teen tot boord te breien op een rondbreinaald met de Magic Loop-methode. En zoals je op de foto ziet, ditmaal twee sokken tegelijk! Ik moet eerlijk zeggen dat dit mij prima bevalt.

img_0306

Hierin zit de ‘Awesome Advent Calendar’, supertof toch!

Ik kan niet wachten tot de naald vrij is voor paar 4, want ik heb al ideeën genoeg voor het breien van sokken. Voor mijn verjaardag (eind november was ik jarig) heb ik de ‘awesome advent calender’ van Colourful Creativity en Undercover Otter gekregen. Dit houdt in dat ik elke dag, vanaf 1 december tot aan kerst, een cadeautje krijg! Prachtige ministrengen handgeverfde garens van Petra en Carolien, een Needle Nest en supertoffe stitchmarkers heb ik al mogen ontvangen. Het is elke ochtend feest wanneer ik weer een cadeautje mag uitpakken! Bij het eerste pakje zat er een patroon in van de Pixel Rise socks van Kemper Wray. Een prachtig patroon om al die ministrengetjes in te verwerken. Mijn sokkenwolmandje raakt al behoorlijk gevuld, dus ik hoop dat ik snel kan beginnen aan dit toffe patroon!

Over andere projecten binnenkort meer;)

Liefs, Jorien

img_0307

Advertenties

10 gedachtes over “Eindelijk weer een update!

    • Jorien zegt:

      Het is geen gedoe hoor, valt reuze mee! Ik denk alleen als je met kleurpatronen gaat werken dat het dan wel een gedoetje wordt:) op YouTube staan hele goede filmpjes waarin het duidelijk wordt uitgelegd

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s