FO’s april t/m mei

De afgelopen weken/maanden toen mijn blog even pauze had, heb ik niet veel kunnen handwerken door tijdgebrek. Desondanks zijn er evengoed wat projecten afgerond!

 1. De Kabelkol:IMG_0061.JPG
  Deze kol/loop/infinityscarf of hoe je het wilt noemen, heb ik gebreid met 2 bollen Rachel van de Zeeman op naald 7. Ik deed mee aan de CablesGaloreKal van de Dutchcollection Podcast door Puk Vossen. Ik wilde al een tijdje kabels leren breien en dit leek mij een goed begin. Na een lange zoektocht in Ravelry en in mijn breiboeken, kwam ik erachter dat ik niet het patroon kon vinden. Dus dan frutsel je zelf wat in elkaar:) Met behulp van de filmpjes van Wolplein.nl leerde ik kabels breien. En met behulp van de Breibijbel kwam het patroon tot leven. Het is een hele fijne kolsjaal geworden, superzacht en warm. Helaas nog niet gedragen, want het weer is te warm! Ik ben druk bezig met het uitschrijven en tekenen van het patroon, dus binnenkort kun je deze op mijn blog en in Ravelry verwachten!
 2. De tunische tonsurtonsjaal:IMG_0981
  Dit patroon van ByClaire vond ik al lange tijd supermooi! Maar ik ben niet zo’n fan van driehoekige sjaals, die in een duidelijke punt naar voren lopen. Dus heb ik het patroon flink aangepast! Ik haakte deze sjaal met een tunische naald met kabel van Addi, 6mm. Het garen wat ik gebruikte was Rico Creative Reflection Print, een mooi, pluizig wolletje met een glimmertje en prachtig kleurverloop. Ook gebruikte ik 100% merino, handgeverfd door Wolatelier Wollepop. Beide garens heb ik vorig jaar op de Weversmarkt in Hoorn gekocht.
  Aangezien mijn wolletjes veel dunner waren dan die van het patroon, heb ik langer gemeerderd tot ik hem zelf breed genoeg vond. Daarna heb ik recht gehaakt, zonder minderingen dus, totdat ik ca. 15 gram van elk bolletje over had. Toen ben ik gaan minderen. Ik heb geen kwastjes op de puntjes, want daar houd ik ook niet zo van. Al met al is het een heerlijke sjaal geworden! Prachtig van kleur en zooo ongelooflijk fijn en zacht!
 3. Sokken paar #5:IMG_0993 (Edited)
  Daarnaast heb ik een paar sokken voor mijn neefje afgemaakt. Van ditzelfde garen had ik al eerder sokken voor mezelf gebreid. Deze heb ik gebreid met Hollandse Hiel en bandteen. Het grappige aan dat zelfstrepende garen is toch dat je, met een paar steken minder, een ander effect krijgt met het breien. Ook dat het gaat ‘poolen’ bij de meerderingen voor de hiel geeft een leuk effect!
 4. Sokken paar #6IMG_1015
  Ook mijn zesde paar sokken ooit is af! Het is het vijfde paar voor mezelf. Het garen wat ik gebruikte is de Sweet & Spicy 3 van Opal, met Drops Fabel in wit voor hiel, teen en boord. Ik heb ze nog niet gedragen, want ik moet ze nog wassen en opspannen, maar ben er super blij mee! Mijn doel was om dit keer de hele bol op te breien, maar dat is wederom niet gelukt. Ik heb nog ca. 50 gram over van de Opal. Als ik door was gegaan, waren het flinke kniekousen geworden! Ik heb kleine voeten, dus vandaar dat ik aldoor zoveel overhoud. Maar dat vind ik niet zo erg hoor, dan kan ik nog meer sokken breien!
 5. Cactussen:IMG_1021
  Mijn laatste Finished Object is eigenlijk ook een Work in Progress. Ik heb vier cactussen gehaakt, volgens het patroon van Wolplein.nl. Hiervoor gebruikte ik gemerceriseerd katoen ‘Musthave’ van Yarn and Colors, haaknaald 3mm, en waxinelichthouders van de Action als potjes. Deze vier cactussen hebben inmiddels een thuis gekregen in het zorglokaal op mijn werk. Nu ben ik bezig om weer vier cactussen te haken voor bij mij thuis. Ik vond het wel heel gezellig staan in de vensterbank! Ik had ook veel moeite om afscheid van ze te nemen hoor…

Als ik het zo zie, heb ik toch nog aardig wat kunnen afronden de afgelopen maanden! Binnenkort een update over mijn WIP’s en de publicatie van het patroon voor de Kabelkol!

X Jorien

Advertenties

Een gedachte over “FO’s april t/m mei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s