WIP’s juni 2017

Op dit moment heb ik echt te veel WIP’s(Works in Progress)! Het zijn er wel zes!
1. Cactussen haken. Ik had er al vier gemaakt, zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen. Zij hebben een nieuw thuis gekregen in het zorglokaal op mijn werk. En nu ben ik begonnen aan vier nieuwe voor bij mij thuis. Ik vond ze wel heel gezellig staan in de vensterbank:)

2. Een tweede Miriam Catshoeksjaal. De eerste IMG_1053 vond ik zo lekker weg haken, dat ik nu een tweede maak in oudroze. De vorige was rood, zwart en grijs. Deze wordt roze met een glitterrandje. Het garen wat ik gebruik is Drops Kid-Silk en voor de rand gebruik ik ‘Shine’ van het merk Made by Me (action), een garen wat erg veel lijkt op de ByClaire Sparkle. Het haakt echt heerlijk, super gedachteloos en het zachte garen van Drops is een feestje om mee te werken!

3. Een kraamcadeautje voor het toekomstige kindje van mijn broer en schoonzus. Wat ik aan het maken ben houd ik nog geheim, aangezien het een verrassing moet blijven voor de aanstaande vader en moeder.

4. Een simpele gebreide sjaal, naar het IMG_0846gratis patroon ‘Grain’ van Tincan Knits. Aangezien ik nog niet zo’n ervaren breister ben, leek dit eenvoudige patroon mij een goed begin met het leren breien van sjaals met een punt. En het patroon is echt eenvoudig! Alleen heb ik natuurlijk een superdun sokkengaren uitgekozen, waardoor het heeeeeeel lang gaat duren voordat hij klaar is. Maar dat vind ik niet zo erg, het is een heerlijk simpel project om op te pakken als ik te moe ben voor telpatronen etc. Deze sjaal heb ik opgezet voordat ik op schoolreisje ging naar Engeland, zodat ik iets te doen had in de bus (met de smartphones e.d. zijn de leerlingen veel rustiger dan ‘vroeger’ tijdens zo’n lange busreis).

5. Sokken paar 7. Alleen is dit niet echt een img_1051.jpgWIP meer, hij ligt namelijk te wachten om uitgehaald te worden. Ik vond het wel leuk om een keertje twee bollen zelfstrepend garen te gebruiken, maar dat je dan twee verschillende sokken zou krijgen. Helaas bleek dat ze niet echt verschillend werden, maar ook niet helemaal hetzelfde! En dat vind ik er dan weer stom uitzien. Volg je het nog? Het garen wat ik gebruik is Drops Fabel Print. Een paar maanden terug was de sokkenwol van Drops in de aanbieding. Toen heb ik alle Drops Fabel Uni kleuren besteld, voor de hielen en tenen (of op een dag sokken met een ingebreid patroontje) en twee kleuren Fabel Print. Binnenkort zal ik toch maar de sokken uithalen en opnieuw beginnen, dit keer toch maar twee dezelfde sokken denk ik. Het patroon van de sok is erg eenvoudig, het beenstuk en de bovenvoet brei ik 4r/2av en de onderkant van de voet in tricot.

6. Een deken.  Dit jaar begon in januari de Tunisian Adventure, een crochet along georganiseerd door Wieke van Keulen. Iedere week leer je nieuwe tunische haaksteken en combinaties. Door de verhuizing echter loop ik hopeloos achter, inmiddels meer dan 10 weken geloof ik. Maar de zomervakantie komt eraan, dan hoop ik hem weer op te pakken! En wat van mijn andere WIP’s af te ronden, zodat ik weer aan nieuwe projecten kan beginnen:)

X Jorien

3 gedachtes over “WIP’s juni 2017

  1. staceydie zegt:

    Oh zo leuk te lezen, want ik heb er nu 2 op de naalden staan. Ik wou aan nummer 3 beginnen. Met eerst een test lapje te breien maar dacht “werk eerst die andere af”. Maar ga me toch straks wel storten op dat test lapje 😉. Dan heb ik project 1 een omslagdoek, project 2 een tas en project 3 een ajour topje

    Geliked door 1 persoon

  2. Lize zegt:

    Ik ben momenteel ook aan te veel projecten bezig en wordt daar onrustig van dus nu eerst zoveel mogelijk proberen af te werken. Ik had me ook ingeschreven voor ‘Tunisian adventure’ maar moet er nog aan beginnen…

    Like

  3. Atelier Rosan zegt:

    Jij bent niet alleen met je vele WIP’s hoor. Ook ik heb me een beetje laten gaan bij de tunisian sampler. Gelukkig houdt Wieke nu ook even vakantie. Mijn Latvian sampler is op 1 week na bijgewerkt dus dat is toch al iets.
    Focus u af en toe op 1 project gedurende enkele dagen en je ziet terug vooruitgang. Dat werkt aanmoedigend.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie